måndag 5 september 2011

Jägarna 2 en publiksuccé i Norrland

Uppföljaren till det svenska actiondramat Jägarna (1996), fyndigt kallad Jägarna 2, har haft premiärvisningar i Norrland under helgen och entusiasmen är påtaglig från filmens producenter. Följande pressmeddelande har inlöpt:

PUBLIKRUSNING I NORRLAND FÖR JÄGARNA 2

I fredags hade JÄGARNA 2 biopremiär i Norrland, där den har gått för utsålda hus hela helgen. Filmen sågs av hela 20.235 besökare och hamnade på biotoppens andra plats.

JÄGARNA 2 hade sin urpremiär den 17 augusti i Överkalix där fantastiska 2.707 sett filmen, vilket är 79,8% av befolkningen. Inklusive helgens besök har nu totalt 22.942 personer sett filmen.

Peter Possne, producent: ”Jag har under mina 26 år i branschen inte varit med om något liknade . Att en så geografiskt begränsad premiär har tagit en film till den svenska biotoppens andra plats är smått fantastiskt. Jag ser nu fram emot den stora nationella biopremiären på fredag då övriga landet får möjlighet att se filmen”.

När vi närmar oss den mer rikstäckande premiären, alltså nu på fredag, kommer på dessa sidor att finnas en recension som innehåller några invändningar till den dramatiska konstruktionen i filmen — även om det finns en del att också glädjas åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar