onsdag 18 december 2013

PRESSMEDDELANDE från Eyeworks


Trustorhärvan blir film

Eyeworks gör långfilm, fritt inspirerad av Gunnar Lindstedts bok Svindlande affärer – Historien om Trustor.


I dagarna blev det klart att Eyeworks har förvärvat optionsrättigheterna till journalisten och författaren Gunnar Lindstedts bok Svindlande affärer – Historien om Trustor (2000).

Boken skildrar turerna bakom den så kallade Trustorhärvan 1997, då ett välkänt investmentbolag tömdes på hundratals miljoner kronor i det som kommit att bli en av de mest uppmärksammade svenska finansskandalerna i modern tid. Långfilmen blir en fristående historia med boken som inspirationskälla.

Storyn kommer att tas fram av Maria Karlsson som också skrivit manus till filmsuccéerna baserade på Snabba cash-trilogin.

"Det här är det perfekta receptet på en spännande historia i bästa ”heist”-anda. Här finns förberedelserna, stöten och flykten undan rättvisan. Filmen kommer att inspireras av historiens spektakulära miljöer bland ekobrottslingar och engelska adelsmän", säger filmens producent Teresa Alldén som även producerar kommande långfilmen Sune i fjällen och som tidigare arbetat som biträdande producent på bland annat Eskil & Trinidad (2013), Vi (2013) och prisbelönade Bekas (2012).

Gunnar Lindstedt spelade en avgörande roll i avslöjandet av Trustorhärvan, när han som grävande ekonomijournalist på Svenska Dagbladet undersökte affärerna kring bolaget. Avslöjandet gav honom Stora Journalistpriset 1998.

Filmen har planerad inspelning våren 2015.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar