lördag 16 april 2011

The Last Templar

Miniserien från 2009 om jakten på den försvunna skatten från tempelriddarna visas nu i två delar på TV3 och har tillräckligt med referenser till de mytologiska korsriddarna och andra äventyrsfilmer, som Indiana Jones och National Treasure för att locka till ett tittande.

Tyvärr är själva intrigens turer alltför mekaniskt utformade och utan trovärdighet, tonträffen brister på flera håll (regissören, Mira Sorvino som hjältinnan/arkeologen Tess) och upptagenheten vid Sorvinos korta klänningar blir ganska snart påfrestande.


Till råga på allt försöker man använda den romantiska komedi-tonen från tv-serien Bones, vilket rimmar illa med den mordutredning som även pågår i mini-serien. Att Tess på egen hand kan sparka ner tre sluskar blir också till en orimlig politisk korrekthet och att hon bor i en totalt omöjligt stor lägenhet på Manhattan förstärker bilden av en produktion som mest handlar om att bocka av de ingredienser som man tror att den eftertraktade Sex and the City-publiken efterfrågar.

Grunden för serien ligger i en bästsäljande bok av  Raymond Khoury från 2005, uppenbarligen ett försök att rida på intresset för Dan Browns The Da Vinci Code/Da Vinci-koden (2003).

Intresset för den alternativa kristna berättelsen om tempelriddarna, skatter från Jerusalem och den heliga Graal kommer säkert att innebära att fler filmer och tv-serier görs, förhoppningsvis med större hantverksskicklighet än här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar