tisdag 14 februari 2012

Tigrar & tatueringarSexåriga Maj bor hos sin farbror Sonny. Han arbetar som tatuerare, men tittar hellre på fotboll på tv. Maj drömmer om att bo i en "riktig" familj, med mamma, pappa och två barn.

Så ser inledningen ut i den danska animationen Tigre & Tatoveringer/Tigrar & tatueringar. Vad tror ni filmen kommer att mynna ut i? Att hon hittar en familj? Att den ser ut som hennes dröm — men ändå inte?

Överraskningar i historien är inte något som kännetecknar denna smått charmiga men lite anonyma 42-minuterfilm, avsedd för de yngsta. Det finns en hel del Miyazaki-influenser i berättelsen om flickan som från en vardagsmiljö kommer ut i skogen och får träffa både en cirkusfamilj och skogsalver, men den visuella utformningen (filmens stora behållning) ser helt annorlunda ut: en smått 50-talsretro-touch, med klara färger och skarpa linjestreck.

Regissören Karla von Bengtson (taget namn?), som också skrivit den bildbaserade bok som filmen bygger på, lyckas inte få riktig fart på berättelsen, trots människoätande tigrar och vresiga mammafigurer.

Och det faktum att Maj tvingas sticka iväg på en motorcykel-flykt efter det att hon tatuerat in barnteckningar på en kille i ett mc-gäng blir inte så farligt som det låter: gänget gillar teckningarna.

(Filmen hade premiär den 10 februari)


Betyg: 5/10I samarbete med Filmtrailer.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar