måndag 26 september 2011

Svenska kortfilmer kan få europeiskt pris

Pressmeddelande från Svenska Filminstitutet:

"Idag tillkännagav European Film Awards sina nomineringar till årets kortfilmspris. Femton filmer tävlar och inte mindre än tre är svenska. Inget annat land har lika många.

European Film Awards arrangeras av European Film Academy tillsammans med en rad olika filmfestivaler i Europa. Vid varje festival nominerar en jury en film ur festivalens tävlingssektion. Filmerna visas sedan för de 2 500 medlemmarna i European Film Academy.


Små barn, stora ord av Lisa James-Larsson handlar om offer, förövare och ord mellan vuxna och barn. Den är producerad av Andreas Emanuelsson för Bob Film med produktionsstöd av Svenska Filminstitutets filmkonsulent Andra Lasmanis.
Händelse vid bank av Ruben Östlund som vann Guldbjörnen i Berlin 2010 är en nitisk rekapitulation av ett bankrån Östlund själv bevittnat. Filmen är producerad av Marie Kjellsson och Erik Hemmendorff för Plattform produktion med produktionsstöd av Svenska Filminstitutets filmkonsulent Andra Lasmanis.

Återfödelsen är Hugo Liljas examensfilm från Dramatiska institutet. Det är ett framtidsdrama som utspelar sig 30 år efter ett zombieutbrott där människor använder de levande döda som arbetskraft. Filmen är producerad av Bonnie Skoog Feeney.

Vinnaren presenteras vid en stor gala i Berlin 3 december."

1 kommentar: