söndag 3 april 2011

SciFiWorld Malmö 2011

SF-mässan i Malmö avslutas idag efter att under två dagar ha visat upp (förutom utbudet från affisch-, video- och prylförsäljare) både rekvisita från några av klassikerna inom skräck- och sf-genrerna och ett antal skådespelare, dock med en begränsad strålglans.

Maud Adams, med roller i två av Roger Moores Bond-filmer, har  funnits i Malmö, men Linda Blair från The Exorcist/Exorcisten (1973) får nog sägas vara den med störst internationellt kultvärde av de närvarande, även om hon aldrig senare kom i närheten av uppmärksamheten kring berättelsen om djävulen och Regan MacNeill.

Billy Dee Williams (Star Wars) och Michael Winslow (Police Academy/Polisskolan) visade sig se lite annorlunda ut än som man minns dem från filmerna

medan Guy Siner ('Allo,'Allo, hemliga armén, Pirates of the Caribbean ) fortfarande visade upp sin milt förvånade min.
Bland dem som för 125 kronor skrev sin autograf på ett foto fanns även Christina Lindberg, landets mest kända utvikningsbrud men även journalist och djurrättsaktivist samt för evigt ihågkommen som hämnerskan One Eye i Bo Arne Vibenius Thriller — en grym film (1973), inspiration till Quentin Tarantinos Kill Bill-diptyk (2003-2004).

Efter att under flera år ha besökt denna återkommande mässa är det glädjande att man nu försöker utvidga konceptet med att ha (korta) allmänna intervjuer med gästerna, men fortfarande blir dessa mest till lockmedel för att motivera besökarna att köpa saker man lika väl kunde få tag på över nätet. En större satsning kring de populära skräck- och sf-genrerna borde genomföras, inte minst som ett sätt att på andra sidan av året påminna om Fantastisk Filmfestival.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar